Meny
  Nya bilarBegagnade bilarVi köper din bilElbilarErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

  ENYAQ iV 80 Sportline


  Innovativfyrhjulsdrift
  Fyrhjulsdrift erbjuds till ENYAQ iV 80 och finns i flera DesignSelections samt som SPORTLINE. Den fyrhjulsdrivna SKODA ENYAQ iV 80x är utrustad med två elmotorer, fördelade på vardera hjulaxel. Den främre elmotorn har en effekt på61 hk och den bakre 204 hk. Tillsammans genererar de en effekt på 265 hk med vridmoment på 425 Nm.

  Säkerhet på topp
  SKODA ENYAQ iV 80x och SPORTLINE 80x är välutrustade som standard.
  Här hittar du de senaste avancerade säkerhetssystemen och förarasisstenter för högsta säkerhet och komfort. Bilen är utrustad med ett flertal kameror och sensorer som hjälper dig med allt från att hålla koll på omgivande trafik och att förhindra olyckor till att hjälpa dig att parkera bilen.

  Elektronisk drivlina
  ENYAQ iV stoltserar med ett helt nytt drivkoncept som utnyttjar alla de möjligheter som Volkswagen-koncernens speciella MEB-plattform för elbilar ställer tillförfogande. MEB består av en s.k. ”skateboard-plattform, där batteriet sitter placerat i golvet för att spara plats. På den svenska marknaden kommer det finnas 2 olika batteristorlekar, 4 effekter (109 - 225 kW) och bakhjulsdrift eller 4-hjulsdrift. Detta gör att många olika krav och användningsområden täcks in effektivt. Med sin räckvidd på upp till 510 km* (WLTP) är ENYAQ iV den perfekta följeslagaren i vardagen. Dessutom kan bilen dra 1 400 kg (max. 8 % lutning) eller 1 200 kg (max. 12 % lutning).

  Extreriör
  ENYAQ iV har en design som är känslofull, kraftfull och dynamisk. Den nya SUV:en karakteriseras av fina proportioner och enastående rymlighet. Interiören är ungefär lika stor som i en ŠKODA KODIAQ, trots att ENYAQ iV är kortare än ŠKODA OCTAVIA. Tillvalen Crystal Face med belysning – där även en animerad Coming/Leaving Home-funktion ingår – och Full LED Matrix-strålkastare gör fronten med sin stora ŠKODA-grill ännu läckrare. Till LED-baklyktorna hör även belysta, kristalliknande segment, dynamiska blinkers och en animerad Coming/Leaving Home-funktion.

  Interiör
  Nya ”Design Selections” ersätter de traditionella utrustningsnivåerna och tar interiören till ny nivå. Varje Design Selection, som satts samman av ŠKODA:s experter på material och design, svarar för en smakfull interiör med extremt hög feel-good-faktor och består av hållbart behandlade och återvunna material. Ett nytt, tydligare upplägg av de olika val som står till buds – 10 temapaket och ett antal individuella tillval – gör det snabbt och enkelt att anpassa bilen efter sin personliga smak.

  Simply Clever
  ŠKODA har utvecklat Simply Clever-lösningar speciellt avsedda för elbilar, t.ex. ett hjälpmedel rengöring av laddkabeln, ett skyddslock för laddningskontakten och ett fack för laddkabeln under golvet i bagageutrymmet. Den nya mitt konsolensträcker sig upp över två nivåer och erbjuder massor av plats – en smart insatser till att blindgolvet i bagageutrymmet alltid kan hållas snyggt och rent. I ENYAQ iV är den klassiska ŠKODA-isskrapan placerad inne i bilen, närmare bestämt i bakluckan.

  Laddning
  MyŠKODA Powerpass gör det enkelt och bekvämt för ägaren att ladda bilen vid praktiskt taget alla laddningsstationer i EU – med ett enda kort. Dessutom deltar ŠKODA i uppbyggnaden av snabbladdningsnätverket Ionity runt om i Europa. Det finns tre olika varianter av laddbox till ŠKODA iV för laddning hemma. Med snabbladdningskabeln kan man även ladda sin ŠKODA ENYAQ iV på snabbladdningsstationer.  ÅRETS MILJÖBÄSTA BIL
  ŠKODA ENYAQ iV har vunnit flera biltester och utsetts till Årets Miljöbästa Bil 2021 av Gröna Bilister. Ur juryns motivering: > Rejäl räckvidd och möjlighet till bra snabbladdning > Stora utrymmen och hög komfort > Säkerheten är på topp > Möjligheten att dra tunga lass > Prisslappen är rimlig och ENYAQ har en mycket god totalekonomi > Finns även med fyrhulsdrift.

  iV 80 Sportline
  642 500 kr
  Privatleasing inkl. service från
  7 240 kr/mån
  iV 80 Sportline 4x4
  665 900 kr
  Privatleasing inkl. service från
  7 395 kr/mån
  Bagagevolym
  585/1 710 l
  Längd
  4 649 mm
  Bredd
  1 879 mm
  Höjd
  1 616 mm
  Förbrukning WLTP
  157.0/176.0 Wh/km
  PrisfaktabladBoka porvkörning
  Räckvidd för ENYAQ iV 60 är upp till 411 km och för ENYAQ iV 80 upp till 531 km (WLTP). Räckvidd och elförbrukning baseras på uppskattade värden från körcykeln WLTP. Vald utrustning kan påverka räckvidd och energiförbrukning. Bilen på bilden är extrautrustad. ŠKODA Privatleasing: 36 mån/3 000 mil. Gäller modellår 2021. Miljöbonusen är inräknad i kommunicerat pris.