Meny
  Nya bilarBegagnade bilarVi köper din bilElbilarErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

  Boka in vintern hos oss

  Kanske har du redan gjort en hel del bokningar för vinterns äventyr – fjällstugan, liftkorten, skotersafarin, långloppet. Men har du gjort den kanske viktigaste bokningen av dem alla?

   

  Boka skiftet till vinterhjul i god tid innan vintern slår till. Och gör det hos experterna på just din bil. Då vet du att det blir rätt gjort och du kan passa på att prata med oss om hur dina vinterdäck mår.

   

  Du vill ju komma fram tryggt och säkert till vinterns alla upplevelser.

   

  Datum för hjulskifte:

   • 1 oktober – 15 april: Dubbdäck får användas. Om det råder, eller befaras bli, vinterväglag får du ha dubbdäck även annan tid.

  1 december – 31 mars: Krav på vinterdäck, om det är vinterväglag ute. Kravet gäller både tunga och lätta fordon, liksom utlandsregistrerade fordon.

   

  Det är olagligt att köra på ett vinterdäck vars mönsterdjup är under 3 mm men rekommendationen att byta är 5 mm, då däcken börjar tappa förmågan att effektivt leda bort snö och is.

   

  – Även om däcken rekommenderas att bytas vid 5 mm så fungerar däcken inte optimalt i vissa situationer. Tänk på att ta det extra lugnt vid svårare väderförhållanden. Det är inte vid goda väderförhållanden man brukar märka att däcken inte fungerar optimalt utan när det är för sent, säger Michael Karlsson, däckansvarig på Din Bil Sisjön.

  Däckproffset: Här är svaren på de vanligaste frågorna. Läs artikeln på Allt för din ŠKODA.  

  Däcken hemma i år igen?

  Däckhotell - dina hjul är värda det bästa

   

  Vi på ŠKODA Syd kan däck. Vi vet hur viktigt det är att däck förvaras under rätt förhållanden för att få så lång livslängd som möjligt.

  När du lämnar dina hjul till något av våra däckhotell gör vi först en kontroll och mätning av hjulen innan de tvättas rena och placeras i ett mörkt och svalt utrymme. Vi är också noga med säkerheten och hjulen är självklart försäkrade under sin tid hos oss.

  Med vår hjulförvaringsservice slipper du ha hjulen liggande hemma och så vet du att du kör maximalt säkert när den nya säsongen kommer. Smidigare och säkrare blir det inte.

   

  Skifte | Tvätt | Kontroll | Förvaring
  Kampanjpris: 1.045 kr/säsong (ord pris 1.295 kr/säsong)

  Däckhotell
  1 045 kr/säsong
  Boka hjulskifte onlineKontakta oss
  Ord pris 1295 kr.